Polyamori


En liten spørsmål og svar artikkel som forklarer litt om hva polyamori er.

Hva er polyamori?
Polyamori kan oversettes til ?å elske mer enn en.? Det kan være seksuelt, følelsesmessig eller en kombinasjon. Utrykket benyttes også om personer som er åpne for å ha et forhold til mer enn en person av gangen, men for at det skal være et polyamort forhold, må alle involverte parter være enige om det. Dersom det f.eks. er snakk om en mann som har et forhold til to forskjellige kvinner som ikke kjenner til hverandre, er det fortsatt utroskap, selv om han er åpen for å ha to kjærester.

Hvordan oppdager man at man er polyamor?
Det er et utrykk som sier at et menneske er ikke polyamort på den måten homofile f.eks. er det. Men et menneske kan velge å være polyamore.

Er ikke dette utroskap?
Polyamore personer ser det ikke som utroskap at de selv, eventuelt partneren har seksuell omgang med andre.

Hva med sjalusi?
Noen føler ingen sjalusi, andre er sjalu, men de har evnen til å kontrollere sin sjalusi og de tar det opp med de involverte partene og løser problemet før det egentlig blir et problem.

Hvilke regler gjelder for polyamore?
Det finnes ingen standard regler for det, de fleste tar ting som de kommer og løser problemene etter hvert som de dukker opp. Det er dog ganske vanlig at partene blir enige om felles ?spilleregler? som omfatter f.eks. når og hvor man sover, hvordan man gjør det i forhold til annen familie osv. Det er et faktum at polyamore forhold ikke blir akseptert av samfunnet og de må nødvendigvis tilpasse seg.

Hvordan avgjør man hvem som har sex med hvem og når?
Dette er faktisk et veldig vanlig spørsmål som bunner i folks iboende nysgjerrighet for andres sexliv. Faktum er at det finnes ingen regler for dette, de involverte partene blir enige om dette, om de deler uken i to, deler seng alle sammen eller kaster terning.

Er alle polyamore kvinner biseksuelle?
Nei, det er en større andre biseksuelle kvinner enn ellers i samfunnet, men langt fra alle. Det samme gjelder for øvrig for menn.

Varer polyamore forhold?
Noen gjør det, andre gjør det ikke. Mye likt vanlige monogame forhold, men det at det er involvert tre personer og ikke to, øker naturlig nok muligheten for at en person ikke skal føle seg komfortabel med de andre involverte.

Er polyamore swingers?
Nei, det er ingen sammenheng mellom å være swinger og foretrekke å være i fast forhold til mer enn en person. De fleste som praktiserer swinging er ikke polyamore, og mange polyamore praktiserer ikke swinging. Det er dog en større prosent andel av de som betegner seg selv som polyamore som praktiserer swinging, enn det er blant de som betegner seg som monogame.
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg