Myter om onani


Vi har alle hørt at man kan bli blind, få hår i hendene osv. av å onanere. Vi vet alle at det er feil, men det er noen myter forbundet med onanering som kanskje er litt mer troverdige som også bør avlives.
Vi tar jobben i beste Mythbusters-stil.
    
Onani gjør penis mindre: Dette er helt feil, det finnes ingen bevis for at onani endrer størrelsen på penis, utover at den blir midlertidig mindre etter en utløsning? noe som har en helt logisk forklaring.
Etter noen timer er penis tilbake til normal størrelse.

Onani kan få penis til å bøye seg: Det er et faktum at ca. 30% av alle menn har en merkbar bøy på penis. Denne bøyen kommer normalt til syne når barnet når puberteten, omtrent samtidig som gutter begynner å onanere, men disse to tingene har overhodet ingen sammenheng.

Onani år penis til å bli større: You wish. Dette er også en myte som mange nok skulle ønske var sann. Penisstørrelsen påvirkes ganske enkelt ikke av onani.

For mye onanering kan gjøre at man kommer for raskt: Kan i spesielle tilfeller være delvis riktig. Dette er psykisk; mange menn ønsker en rask utløsning når de onanerer, ofte er det en risiko for å bli oppdaget involvert, eller man ønsker bare en kjapp utløsning. Noen menn opplever at de tar med seg det samme i sengen med en partner og hjernen har ?programmert? at sex er synonymt med en rask utløsning. Den beste måten å håndtere problemet på, er å ta seg bedre tid når man onanerer og benytte seg av start-stopp-teknikken. Med nok trening vil de fleste menn oppleve at mye onani gjør at de kan holde på lengre uten å få utløsning.

Vondt i ballene av for mye onanering?  Det er riktig, på samme måte som all annen seksuell aktivitet, kan mye onanering gi en midlertidig smerte i testiklene. Denne gir seg normalt etter kort tid og er ufarlig.

Bare homofile menn har noen interesse av å smake sin egen sperm: Dette er en myte, de fleste menn har på et eller annet tidspunkt lurt på hvordan deres sperm smaker og mange har smakt. De fleste er ikke homofile, bare nysgjerrige. Det motsatte er også sant; at man ikke har noen interesse av dette betyr ikke at man er homofob.

Popping i ørene eller ringing i ørene skyldes onanering: Det er faktisk ganske vanlig med både piping i ørene eller et ?plopp? som om trykket endrer seg i ørene i forbindelse med et klimaks. Dette henger sammen med raskere puls, høyere blodtrykk og raskere åndedrett. Det er ikke utført noen omfattende undersøkelse på emnet, men tilsynelatende er det mer vanlig ved onani enn ved seksuelt samvær med en partner. Det er helt ufarlig.

Onani forhindrer problemer med for stram forhud: Korrekt. Menn som onanerer jevnlig fra ung alder har svært sjelden problemer med stram forhud. Ved mindre alvorlige problemer, kan også leger anbefale å onanere ved å trekke forhuden frem og tilbake og på den måten gradvis ?strekke? forhuden. Ved alvorligere problemer er det på sin plass med et kirurgisk inngrep.

Onani reduserer sædproduksjonen: Det er ikke riktig, menn produserer enorme mengder med sædceller og en utløsning resulterer bare i en midlertidig reduksjon. Etter noen timer er magasinet like fullt, uansett hvor ofte man onanerer.

Bruk av vibrator når man onanerer kan gjøre penis mindre følsom: Korrekt. På samme måte som for kvinner, kan kraftig vibrasjon gjøre penis mindre følsom, men effekten avtar etter få dager, dersom man lar være å benytte en vibrator. 

Eter flere utløsninger kan man få orgasme og oppleve at ingenting kommer ut av penis: Det kan skje, men det er helt ufarlig og noen timer senere vil man igjen kunne få en ?normal? utløsning.

Kan man få en kjønnssykdom av å onanere?  Dette er en klassisk myte, dersom man onanerer alene, kan man ikke få noen sykdom, men dersom man onanerer sammen med noen, er det alltid en liten risiko for at man skal bli smittet gjennom kroppsvæsker, selv om den er mye mindre enn ved f.eks. samleie.

Kan for mye onani svekke potensen?  Dette er en myte som har dukket opp jevnlig på Internett i de senere år, vanligvis på nettsider som selger en eller annen form for produkter som skal hjelpe på potensen. Dette er en myte, det er helt normalt med redusert potens rett etter en utløsning, men det eksisterer fortsatt ingen troverdige undersøkelser som sier at mye onani gir vedvarende reduksjon av potensen. Derimot finnes det undersøkelser som sier at jevnlig sex sørger for en bedre potens.

En utløsning en liten stund (1-3 timer) før samleie gjør at man kan holde på lengre før man får utløsning?  Det er sant, men det er stor variasjon fra person til person. Noen opplever å komme like fort etter noen timer, andre kan oppleve at det er umulig å få utløsning overhodet, eller at det er umulig å få en ereksjon til å vare.

Man kan få dypere stemme av å onanere ofte: Dette er en myte som ligner på den der man mister håret eller blir blind av å onanere. Det er ingen sammenheng mellom stemmen og hvor ofte man onanerer.

Jevnlig onanering reduserer kraften i ejakuleringen: De fleste menn opplever at dersom de går noen dager uten utløsning, får de en kraftigere orgasme samt mer kraft i ejakuleringen. Dette varierer fra person til person og Kinseys undersøkelser viser at det er like normalt at det nærmest drypper ut som at det spruter langt. Det er helt normalt med en reduksjon i kraften etter en utløsning, men jevnlig onani har ingen vedvarende effekt på kraften i utløsningen.

Kraftig sprut er et tegn på stor fruktbarhet: Feil, det er ingen sammenheng mellom lengden på spruten og en manns evne til å befrukte en kvinne. At kraftig sprut ofte oppfattes som maskulint, er en helt annen sak, men det henger hovedsakelig sammen med mannens evige interesse for å konkurrere om alt mellom himmel og jord.
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg