Myter om onani


Vi har alle hørt at man kan bli blind, få hår i hendene osv. av å onanere. Vi vet alle at det er feil, men det er noen myter forbundet med onanering som kanskje er litt mer troverdige som også bør avlives.
Vi tar jobben i beste Mythbusters-stil.
    
Onani gjør penis mindre: Dette er helt feil, det finnes ingen bevis for at onani endrer størrelsen på penis, utover at den blir midlertidig mindre etter en utløsning? noe som har en helt logisk forklaring.
Etter noen timer er penis tilbake til normal størrelse.

Onani kan få penis til å bøye seg: Det er et faktum at ca. 30% av alle menn har en merkbar bøy på penis. Denne bøyen kommer normalt til syne når barnet når puberteten, omtrent samtidig som gutter begynner å onanere, men disse to tingene har overhodet ingen sammenheng.

Onani år penis til å bli større: You wish. Dette er også en myte som mange nok skulle ønske var sann. Penisstørrelsen påvirkes ganske enkelt ikke av onani.

For mye onanering kan gjøre at man kommer for raskt: Kan i spesielle tilfeller være delvis riktig. Dette er psykisk; mange menn ønsker en rask utløsning når de onanerer, ofte er det en risiko for å bli oppdaget involvert, eller man ønsker bare en kjapp utløsning. Noen menn opplever at de tar med seg det samme i sengen med en partner og hjernen har ?programmert? at sex er synonymt med en rask utløsning. Den beste måten å håndtere problemet på, er å ta seg bedre tid når man onanerer og benytte seg av start-stopp-teknikken. Med nok trening vil de fleste menn oppleve at mye onani gjør at de kan holde på lengre uten å få utløsning.

Vondt i ballene av for mye onanering?  Det er riktig, på samme måte som all annen seksuell aktivitet, kan mye onanering gi en midlertidig smerte i testiklene. Denne gir seg normalt etter kort tid og er ufarlig.

Bare homofile menn har noen interesse av å smake sin egen sperm: Dette er en myte, de fleste menn har på et eller annet tidspunkt lurt på hvordan deres sperm smaker og mange har smakt. De fleste er ikke homofile, bare nysgjerrige. Det motsatte er også sant; at man ikke har noen interesse av dette betyr ikke at man er homofob.

Popping i ørene eller ringing i ørene skyldes onanering: Det er faktisk ganske vanlig med både piping i ørene eller et ?plopp? som om trykket endrer seg i ørene i forbindelse med et klimaks. Dette henger sammen med raskere puls, høyere blodtrykk og raskere åndedrett. Det er ikke utført noen omfattende undersøkelse på emnet, men tilsynelatende er det mer vanlig ved onani enn ved seksuelt samvær med en partner. Det er helt ufarlig.

Onani forhindrer problemer med for stram forhud: Korrekt. Menn som onanerer jevnlig fra ung alder har svært sjelden problemer med stram forhud. Ved mindre alvorlige problemer, kan også leger anbefale å onanere ved å trekke forhuden frem og tilbake og på den måten gradvis ?strekke? forhuden. Ved alvorligere problemer er det på sin plass med et kirurgisk inngrep.

Onani reduserer sædproduksjonen: Det er ikke riktig, menn produserer enorme mengder med sædceller og en utløsning resulterer bare i en midlertidig reduksjon. Etter noen timer er magasinet like fullt, uansett hvor ofte man onanerer.

Bruk av vibrator når man onanerer kan gjøre penis mindre følsom: Korrekt. På samme måte som for kvinner, kan kraftig vibrasjon gjøre penis mindre følsom, men effekten avtar etter få dager, dersom man lar være å benytte en vibrator. 

Eter flere utløsninger kan man få orgasme og oppleve at ingenting kommer ut av penis: Det kan skje, men det er helt ufarlig og noen timer senere vil man igjen kunne få en ?normal? utløsning.

Kan man få en kjønnssykdom av å onanere?  Dette er en klassisk myte, dersom man onanerer alene, kan man ikke få noen sykdom, men dersom man onanerer sammen med noen, er det alltid en liten risiko for at man skal bli smittet gjennom kroppsvæsker, selv om den er mye mindre enn ved f.eks. samleie.

Kan for mye onani svekke potensen?  Dette er en myte som har dukket opp jevnlig på Internett i de senere år, vanligvis på nettsider som selger en eller annen form for produkter som skal hjelpe på potensen. Dette er en myte, det er helt normalt med redusert potens rett etter en utløsning, men det eksisterer fortsatt ingen troverdige undersøkelser som sier at mye onani gir vedvarende reduksjon av potensen. Derimot finnes det undersøkelser som sier at jevnlig sex sørger for en bedre potens.

En utløsning en liten stund (1-3 timer) før samleie gjør at man kan holde på lengre før man får utløsning?  Det er sant, men det er stor variasjon fra person til person. Noen opplever å komme like fort etter noen timer, andre kan oppleve at det er umulig å få utløsning overhodet, eller at det er umulig å få en ereksjon til å vare.

Man kan få dypere stemme av å onanere ofte: Dette er en myte som ligner på den der man mister håret eller blir blind av å onanere. Det er ingen sammenheng mellom stemmen og hvor ofte man onanerer.

Jevnlig onanering reduserer kraften i ejakuleringen: De fleste menn opplever at dersom de går noen dager uten utløsning, får de en kraftigere orgasme samt mer kraft i ejakuleringen. Dette varierer fra person til person og Kinseys undersøkelser viser at det er like normalt at det nærmest drypper ut som at det spruter langt. Det er helt normalt med en reduksjon i kraften etter en utløsning, men jevnlig onani har ingen vedvarende effekt på kraften i utløsningen.

Kraftig sprut er et tegn på stor fruktbarhet: Feil, det er ingen sammenheng mellom lengden på spruten og en manns evne til å befrukte en kvinne. At kraftig sprut ofte oppfattes som maskulint, er en helt annen sak, men det henger hovedsakelig sammen med mannens evige interesse for å konkurrere om alt mellom himmel og jord.
 

Om Valentines dagen


Valentinesdagen 14 februar har blitt feiret i mange 100 år, selv om dagen ikke har gjort seg spesielt bemerket i Norge før i de siste årene.
Det kan vi muligens takke landets blomsterbutikker for, de sier naturligvis aldri nei takk til en gyllen mulighet til å selge blomster.
Hva som egentlig er grunnen til denne dagen har for lengst gått i glemmeboken, det finnes mengder av legender og myter om dagens opphav, her skal vi se på noen av de.

En av de mest kjente historiene og han som de fleste regner som opphav, i hvert fall til navnet, dreier seg om en romersk prest med navn Valentine ble halshogget 14 Februar i år 273.
Keiser Claudis II hadde forbudt ekteskap siden han mente at det svekket menns kampvilje.
Valentine trosset keiserens vilje og fortsatt å vigsle forelskede menn og kvinner.
Han ble tatt, fengslet og halshugget 14 Februar for senere å få helgenstatus.

Det eksisterer en rekke historier om menn med navn Valentine i denne tidsepoken, en Valentine satt fengslet og underskrev det siste brevet han skrev, før han ble henrettet, ble martyr  og senere helgen, til sin datter med ?din valentine?
Noen historikere hevder at det ikke var til sin egen datter dette brevet ble sendt, men muligens datteren til en fangevokter som hadde besøkt ham i fengslet og som St. Valentine hadde forelsket seg i.

En tredje historie dreier seg om en mann ved navn Valentine som hjalp kristne å unnslippe Romerne frem til han ble fanget og henrettet.

Den katolske kirke opererer med tre forskjellige St Valentine i denne tidsepoken.

Når det gjelder årsaken til at festivalen feier 14 februar, henger nok det sammen med at Romerne regnet Februar som årets først vårmåned, en tid for fornying, også på kjærlighetsfronten.

Romerne hadde en festival i midten av februar Lupercalia til ære for Faunus, det romerske motstykket til Grekernes Pan, samt Romas grunnleggere Romulus og Remus.
Festivalen innholdt blant annet en seanse hvor unge menn trakk lapper med navnene til de single unge kvinnene, for så å ha denne kvinnen som partner hele det neste året.
Mange av disse endte i giftemål.
Denne festivalen ble holdt 15 februar.

England var under Romersk styre i nærmere 100 år.
Romerne rakk i løpet av denne tiden å innføre en fruktbarhetsfest som stammet fra den tidligere nevnte Lupercalia festivalen, her ble den etter sigende flyttet til 14 februar.
Når Romerne trakk seg ut valgte pave Gelsius å beholde dagen som en dag man feiret kjærlighet, fremfor å fjerne en populær festdag.

Franskmannen Charles duc d’Orleans regnes som den første som utrykte sin kjærlighet skriftlig 14 februar.
Han satt fengslet i Tower of London i 1415, men 14 februar fikk han av gårde et brev til sin elskede kone.

Det var først rundt 1700 tallet Valentines feiringen begynte å få ordentlig fotfeste i Europa.
100 år senere var det en vanlig tradisjon blant alle sosiale lag å utveksle kort og små gaver som tegn på hengivenhet.
Ferdig trykkete kort tok gradvis over for de håndskrevne brevene, samtidig som post ble tilgjengelig for folk flest.

Det første trukket Valentine kortet er det Esther A Howland som krediteres for.
Hun regnes som mor for hele Valentines feiringen, i hvert fall for den kommersielle delen.
Nå er salg av kort, blomster, sjokolade og for noen frisinnede, sexy undertøy og sexleketøy det de fleste forbinder med Valentines.
Hvorfor, er for de fleste, ikke lenger så viktig.
 

Sterilisering ? hva du trenger å vite


Sterilisering er den ultimative prevensjon, sikrere enn både kondom og p-piller. Her forsøker vi å besvare en del av de spørsmålene du måtte ha om dette.

Sterilisering av menn er et relativt lite og enkelt kirurgisk inngrep. Inngrepet regnes som et av de sikreste og enkleste kirurgiske inngrepene som utføres jevnlig. Komplikasjoner er sjeldne og i de fleste tilfeller enkle å behandle. Kvinner kan også sterilisere seg, men det er et betydelig større inngrep.

Selve inngrepet kan utføres på flere måter. Den vanligste utføres normalt med lokalbedøvelse og tar under 30 minutter. Den består av ett eller to enkle kutt i pungen, hvert av de ca. 2 cm lange, og så kappes sædlederne av.

Sterilisering kan også utføres med kun et lite kutt og klemmer. Denne teknikken kalles ofte NSV (?no scalpel vasectomy?). Tilhengerne av denne metoden henviser til at det er mindre komplisert, inngrepet tar ca 15 minutter, medfører mindre ubehag for pasienten samt at pasienten kommer seg raskere. Andre er uenige.

Det er også mulig å benytte laser, men prosedyren er identisk med den for vanlig sterilisering og det har egentlig ingen kjente fordeler.

Alle teknikkene har vist seg å være like effektive, feilprosenten er på under 1%, feilprosenten på latexkondomer er til sammenligning i overkant av 10%.

Etter inngrepet går det en stund (gjerne flere uker og 15-20 ejakuleringer) før det er tomt for sædceller i væsken. Kroppen produserer fortsatt sædceller, men de tas opp av kroppen og forsvinner. Inngrepet etterlater knapt synlige arr. Noe smerte må påregnes de første par dagene, den vil gradvis avta i løpet av en ukes tid.
Det er normalt å være borte fra jobb i tre dager, og etter en til to uker føler de fleste seg som de gjorde før inngrepet. Man kan ha sex etter en til to uker, men alternativ prevensjon må benyttes i ytterligger 3-5 uker.

Den ene tingen menn flest er bekymret for, om man ser bort fra tanken på en skarp kniv i nærheten av det kjæreste han har, er at hans seksuelle evner skal bli skadelidende. Så la oss ha det helt klart: Inngrepet har ingen innvirkning på mannens evne til å få og å bevare en ereksjon. Det har heller ingen betydning for mannens evne til å få orgasme, ei heller ejakulere, væsken har samme mengde, samme farge, samme konsistens og formodentlig samme smak, men væsken innholder ikke lenger sædceller. Enkelte menn kan oppleve en midlertidig reduksjon av potensen, men det henger sammen med følelsen av mindre maskulinitet eller at man er mindre mann. Det er helt og holdent psykisk og har ingenting med selve inngrepet å gjøre. Andelen menn som får et bedre sexliv er betydelig større, da man ikke lenger trenger å bekymre seg for uønskede graviditeter.

En sterilisering har ingen innvirkning på risikoen for å bli smittet av seksuelt overførbare sykdommer. Man kan fremdeles overføre smitte.

En sterilisering oppfattes av mange som en endelig avgjørelse. Det er for en stor del riktig og inngrepet utføres vanligvis ikke på barnløse under 25 år. En sterilisering kan ?omgjøres?, men det er en finkirurgisk operasjon og det er ingen garanti for at det fungerer. Jo lengre tid det har gått siden steriliseringen, jo mindre er muligheten for å lykkes. Før 3 år er gått regnes det med mer enn 50% sjanse for å lykkes, etter 10 år er muligheten mindre enn 30%.

NB! Innholdet i denne artikkelen kan ikke på noen måte erstatte en konsultasjon med fagpersonell.
 

Analsex og bi-seksualitet


En ting som tilsynelatende bekymrer mange menn, er om de er bifile dersom de setter pris på anal stimulering.

De siste årene har menn gradvis blitt mer åpne for å teste ut anal stimulering.
Vi ser det godt ut fra salget av sexleketøy.
For 10 år siden var salget av buttplugger for menn et lite nisje produkt og i all hovedsak var det homofile menn som benyttet seg av den typen produkter.
Aneros var først ute med å gjøre buttplugger for menn til et main-stream produkt, de startet med å lage plugger for prostata stimulering, noe som etter sigende skal være sunt, men opplevde raskt at de fleste kundene kjøpte pluggene dere, ikke fordi det var sunt, men fordi det var godt.

Dette har endret seg og i dag selges det buttplugger for menn både til single menn som er nysgjerrige og har lyst til å prøve noe annet enn de klassiske vaginaene.
Salget har mangedoblet seg de siste årene, sexleketøy er ikke lenger forbeholdt kvinner med en og annen plast sak for menn.
Vi får stadig flere henvendelser fra kvinner som er på utkikk etter en plugg de kan benytte kombinert med oralsex på kjæresten, så plugger er også noe mange par benytter sammen.

Og vi får stadig henvendelser fra menn som er usikre på sin egen seksualitet.
De kan gjerne skrive hvor fantastisk de syntes det er med fks. En aneros plugg og hvor kraftig orgasme de får, men samtidig er de bekymret og usikre på sin egen seksualitet.
Fordi, siden de liker det, så må de jo være homofile eller i beste fall bifile, det er en følelse de ikke liker og de er skamfulle over at de nyter en buttplugg.
Konsekvensen for disse mennene at de går med dårlig samvittighet og ikke får så stor nytelse ut av det som de kunne fått.

Så gjenta etter meg: Å sette pris på anal stimulering gjør deg ikke homofil, det gjør deg ikke bifil.
Det gjør deg åpen for seksuell nytelse.

Det er vanlig blant både bifile og homofile menn å sette pris på en viss grad av anal stimulering, men det henger sammen med at de har oppdaget en hemmelighet som heterofile menn i mange år har ignorert.
P-punktet, det mannlige motstykket til kvinnens G-punkt.
Behandlet riktig og med litt trening, kan en mann oppnå utløsning og orgasme uten å berøre penis overhodet.
Kombinert med stimulering av penis, kan han oppleve orgasmer som er langt mer intense enn noe han kan oppleve med bare stimulering av penis.
Menn som har erfaring med stimulering av P-punktet, er også langt mer tilbøyelige til å oppleve multiorgasmer.

Av samme grunn er ikke menn bifile fordi om de setter pris på lek med en strap-on.
Det er en fantastisk måte å kombinere stimulering av P-punktet, rollespill og en liten eller større grad av dominans.

Undersøkelser fra USA sier at Strap-on lek mellom heterofile par er den raskest voksende grenden innen sex for øyeblikket.
Dette vises også på det stadig voksende utvalget og salget av strap-on harnesser, kombinert med stort salg av relativt små dildoer som egner seg ypperlig til analsex.

Igjen så henger det sammen med at noen menn er villige til å prøve nye ting og å tøye grenser for å oppnå maksimal seksuell nytelse.
Det er, i hvert fall om man har en partner som er åpen for å prøve nye ting, en positiv ting.
Det finnes en rekke undersøkelser som viser at par som har et godt og spennende sexliv sammen er langt mindre troende til å gå hver til sitt.
Et godt sexliv er en av grunnsteinene i ethvert forhold.
Utroskap er også mindre utbredt blant par som er villig til å eksperimentere sammen.
Naturlig nok, siden en av de viktigste grunnene for utroskap er å prøve ut ting man ikke får gjort med sin faste partner.

Så gjenta en gang til: Å sette pris på anal stimulering gjør deg ikke homofil, det gjør deg ikke bifil.
Det gjør deg åpen for seksuell nytelse.

Enjoy