Kelloggs brødrene og kampen mot onani


De fleste kjenner antageligvis til at Kelloggs corn flaks ble utviklet for å redusere sexlysten og dermed gjøre at folk onanerte mindre.
Men viste du at en av de to Kelloggs brødrene brukte hele livet sitt på å overbevise folk flest om farene ved å onanere og finne opp metoder for å unngå å onanere?

Brødrene Will Keith Kellogg og John Harvey Kellogg utviklet en teknikk for å tørke frokostblandinger og oppfant cornflakes.
I følge patent søknaden var det eldstebror John Harvey som gjorde jobben, men etter en krangel mellom brødrene ang. tilsetning av sukker for å gjøre frokostblandingen mer attraktiv, skilte brødrene lag.
Lillebror Will Keith grunnla det som den dag i dag er kjent som Kellogg company, som lager corn flakes.
Will Keith var fra ung alder forretningsmannen av de to, John Harvey den kreative.

John Harvey var også den av de to som virkelig sto i front for å forhindre ikke bare onani, men også sex selv i ekteskapet.
Som gift fikk det holde å ha sex en gang i måneden mente han.
Selv giftet han seg i 1879, men han og hans kone beholdt hvert sitt soverom hele livet og det hersker en oppfattelse om at de to faktisk gikk igjennom hele ekteskapet uten å noensinne ha sex.
Naturlig nok fikk de aldri biologiske barn, men de var fosterforeldre til hele 42 barn, hvorav 7 av de ble adoptert.

Hans meninger var sterke og han fikk de publisert.
Første utgaven «Plain facts about sexual life» kom i 1877 og inneholdt 356 sider.
Det artige var at boken kom i flere opplag, hver gang med betydelig flere sider.
Andre utgaven kom ut to år senere, da med 512 sider, i 1886 var boken oppe i 644 sider, i 1901 kom en utgave med 720 sider.
Han avsluttet i 1917 med en fire binds utgave på totalt 900 sider.

Dee primære metodene for å redusere sexlyst og dermed også onani, var ganske så sunne og mange lever etter de samme reglene i dag.
Uten at de dermed har mindre sexlyst av den grunn.
De innbefattet et sundt kosthold, selv var han vegetarianer lenge før det ble populært, frisk luft og lange turer i skog og mark.
Foruten naturligvis å styre klar av alt av rusmidler som tobakk og alkohol.
Sukker var heller ikke bra og hvitt brød burde man heller ikke spise.

Blant de mer ekstreme tiltakene John Harvey foreslo var det å sy en sølvtråd gjennom forhuden på penis, slik at den ikke kunne trekkes tilbake og blottlegge penishodet.
Dette hadde to effekter.
1: Det ble svært vanskelig å onanere.
2: Enhver form for ereksjon vil gjøre veldig vondt og dø ut av seg selv.
Han var naturligvis en stor tilhenger av omskjæring av unge gutter, men mente også at det kunne være på sin plass å binde hendene på barn om natten så de ikke skulle ta på seg selv.
Andre alternativer innbefattet bruk av forskjellige former for kyskhetsbelter og penisbur, foruten bruk av strøm for å forhindre ereksjon/gjøre det så smertefullt å få ereksjon at man sluttet å få det.

Heller ikke kvinner slapp unna, i motsetning til mange andre på sin tid, var John Harvey åpenbart bevist at også kvinner kunne nyte og ønske sex.
Det gjorde det ikke noe bedre i hans øyne og hans foretrukne metode var å behandle klitoris med en mild syre oppløsning.

Det er viktig å poengtere at selv om en del av John Harveys metoder kan syntes ganske ekstreme i dag, hadde han en klar formening om hvorfor det var viktig å redusere folks behov for sex.
Foruten de mindre rasjonelle forklaringene som at sex gjorde både menn og kvinner gale og påførte de varige skader på sinnet, kastet bort energi osv, var han godt kjent med de dagers farligste kjønnssykdommer, nemlig gonore og syfilis.
Disse sykdommene fantes det på den tiden ingen kur mot og begge sykdommene kunne være dødelige.
Begge sykdommene spredde seg også svært fort og i en tid hvor kondomer ikke eksisterte var det kun en måte å stoppe utbredelsen på: Avholdenhet.

Will Keith syntes for øvrig å ta litt enklere på sex, i hvert fall i ekteskapet enn sin bror, han endte opp med å ha fem biologiske barn.

Kokosnøtt olje som glidemiddel?


Vi har i snart 20 år hevdet at man bør styre klar av olje som glidemiddel og holde seg til vann eller silikon baserte glidemidler.
Nå er det i ferd med å vokse frem en stor gruppe tilhengere av å erstatte vannbasert glidemiddel med kokosnøtt olje, siden kokosnøtt olje er naturlig og sundt.
Har vi tatt feil?

Det er to grunner til at vi har frarådet bruk av alle oljer som glidemiddel:
1: Alle produkter som inneholder PVC, latex eller materialer som er oljebaserte (som TPE, TPR osv) og (nesten) alle kondomer vil bli ødelagt av olje.
I praksis vil alt sexleketøy laget i andre materialer enn ren silikon, glass, stein og stål bli ødelagt av olje.
2: Olje legger seg som er barriere i skjeden og øker risikoen for sopp infeksjoner.

Punkt en gjelder også kokosnøtt olje, men mht. punkt 2 er Internett delt i 2.
Vel å merke så lenge vi snakker om ren, uraffinert kokosnøtt olje, dersom oljen er tilsatt andre ting, er den uansett ikke noe som bør brukes.
Extra virgin kokosnøtt olje derimot er i ferd med å bli svært populært og mange hevder den er bedre å bruke enn vannbasert glidemiddel også for å unngå soppinfeksjoner.

La oss se på fordelene og bakdelene med kokosnøttolje som glidemiddel.
På den positive siden:
+ Du trenger ikke å bruke mye, den har også en tykkere konsistens enn vann og silikon, så den holder mye lengre.
+ Den føles mer ekte enn andre glidemidler.
+ Den tørker ikke ut eller blir klumpete som vannbaserte glidemidler gjør.
+ Mange syntes den er bedre å kombinere med oralsex.
+ Det er billig i forhold til alternativene.
+ Kokosnøtt olje inneholder naturlige antibakterielle stoffer.
+ Den trekker inn i huden og gjør den mykere og mer elastisk, det er spesielt praktisk for kvinner i overgangsalderen.
+ Naturlig og så organisk det kan bli.
På den negative siden:
– Som nevnt ødelegger den det meste av sexleketøy og kondomer.
– Setter lettere flekker enn andre glidemidler.
– Bør ikke brukes av de som forsøker å bli gravide, siden olje har vist seg å redusere svømmeferdighetene til sædcellene.
– Noen er allergiske og kan få en allergisk reaksjon med symptomer som: Utslett, kvalme, diare og kvalme.
–  Kan forstyrre den naturlige pH balansen i skjeden. (dokumentasjon mangler)

Så kommer vi til den mest interessante delen, nemlig den delen de lærde strides om:
Kan extra virgin kokosnøttolje øke risikoen for sopp infeksjoner eller andre problemer i skjeden?
I prinsippet bør jo kokosnøtt olje redusere risikoen siden den i tillegg til å inneholde antibakterielle stoffer, inneholder den stoffer som motvirker sopp.
Dessverre finnes det ingen studier som er medisinsk forankret som sier noe som helst om eventuelle problemer eller fordeler ved å erstatte vanlig glidemiddel med kokosnøttolje.
Det er kun en rekke enkelt personer som har meninger og viser til egne erfaringer.
Det er gynekologer som hevder det er bra og det er gynekologer som hevder det er dårlig.
Så til syvende og sist er det umulig å konkludere.

Kokosnøtt olje har faktisk blitt så populært å bruke som glidemiddel at Fun Factory har sett seg nødt til å gå ut å si at garantien på deres vibratorer ikke gjelder, dersom de benyttes med kokosnøtt olje.
Ikke fordi silikonen ikke tåler det (det gjør den) med plasten som håndtaket/kontrollenheten er laget av, kan bli ødelagt.

Om du vil prøve, så gjør det, det finnes mange som hevder at det får sopp av alt av glidemiddler, men som ikke får det av ren kokosnøtt olje.
Bare ikke bruk det sammen med dårlige sexleketøy eller kondomer.